Veganiseren NL

Over dit project

Trésor geweldige zoete chocoladeachtige romige genot bij OhLaLa in Berlijn

Wij zijn een groep veganisten die graag meer opties zouden zien bij restaurants en takeaways – om te beginnen in de stad Groningen, maar op den duur overal in het land, en dan uiteindelijk de wereld!

Tofu scramble boterham bij DopHert in Amsterdam

We hebben geweldige veganistisch eten in andere Europese steden meegemaakt, en hebben de stijging van veganisme in Nederland opgemerkt, maar we vinden dat de vraag naar veganistisch eten niet vervuld wordt bij veel restaurants.

Ijs bij Kontor Eisladen in Berlijn

Er zijn veel restaurants hier die echt wel vegan eten serveren maar deze informatie niet duidelijk maken. Veel te vaak moeten veganisten discussies met het personeel hebben, of ze moeten weten welke restaurants deze geheime veganistische opties aanbieden.

We zijn van mening dat dit een probleem is. Veganistische gerechten zouden geen geheim moeten zijn, alleen toegankelijk voor de actieve, zelfverzekerde en ervaren veganisten! Deze informatie zou gemakkelijk te vinden moeten zijn, zodat klanten een geïnformeerde keuze kunnen maken.

Vegan kapsalon bij Friet van Piet in Groningen

We willen dus onze hulp aanbieden om te checken of veganistische opties ook daadwerkelijk veganistisch zijn, en om deze opties duidelijk te markeren op menukaarten. Ook willen we restaurants helpen om meer vegan opties aan te bieden – vegetarische opties bijvoorbeeld hebben vaak alleen een kleine verandering nodig om veganistisch te worden.

Vegan pizza bij La Stella Nera in Berlijn

Het is goed om de feiten over de bio-industrie en veganisme te verspreiden, maar mensen hebben ook opties nodig. Uit eten gaan zou makkelijk en stressvrij moeten zijn – ook voor veganisten, en die die de overgang naar veganisme willen beginnen, of het overwegen. Kruisverhoor van het personeel zou niet nodig moeten zijn!

Hoe makkelijker vegan eten te vinden is, hoe meer mensen vegan zullen eten.